1 Şubat 2015 Pazar

Lucy 2014

Konu:

Tayvan'ın başkenti Taipe'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Lucy, bu tehlikeli uyuşturucu şebekesinde, belalı bir çete için kurye olarak çalışmak zorunda kalan genç bir kadındır.
Bir gün bir teslimat öncesinde taşıması için vücudunun içine yerleştirilen uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca olağanüstü bir durumla karşılaşır; damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır. Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın acımasız bir savaşçıya dönüşecektir.

Yönetmen:
Luc Besson
Senaryo:
Luc Besson
Ülke:
Fransa
 Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Gerilim
Vizyon Tarihi:
08 Ağustos 2014 (Türkiye)
 Süre:
89 dakika
Dil:
İngilizce, Fransızca, Korece
Yorum:
Evvet,film beklediğimden daha iyi çıktı diyebilirim.Ama belgesel havası var.Konusunu okumadan izleyen biri 'bu ne yaaa'  falan diyebilir çünkü ara ara belgesel girmekte ve Morgan Freeman'ın konuşmalarını dinleyeceksiniz. Yarı filmin içi yarı belgesel tarzı bir anlatım söz konusu. Kurgusal olarak biraz garip kaçmış filmi anlatmak için belgesel araya giriyor buda ilk başta 'bu ne yaa' dedirtiyor. Ama ilerledikçe asıl konuyu anlamaya başlıyorsunuz. Kadın CHP4 adlı maddeden etkilenince hiç bilmediği şeyleri yapmaya başlıyor örneğin hack gibi.Daha çoğu şeyi bilmeden kanına karışan maddenin etkisiyle yapıyor.Zeka fışkıran bir kadın oluyor ama yanlarındaki doktorlar beyinlerinin %5 ini anca kullanabilen insanlar yani prof'lar ama sanırım bu filmde prof'lar üstün zekalı insanlar olarak tanımlanmış gibi en azından filmdekiler.Neyse film aslında gayet sürükleyici bire yapıya sahip.İzleyin biraz kafa çalıştırın bilimle ilgili. Acaba insan beyni gerçekten de beyninin &100 ünü kullanabilseydi ne olurdu ? Yada &80 ini ?  Bu soru şimdilik yanıtsız kalacak gibi yada bunu bilen biri yada tahmin eden biri mesaj yazabilir konuya ama saçma şeyler yazmayın lütfen.

İyi seyirler...http://www.imdb.com/title/tt2872732/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder