13 Şubat 2015 Cuma

Mucize (2015)

Konu:
Çekimleri İzmir Foça, Uşak, Kars ve Kağızman ’a bağlı bir köyde gerçekleştirilen “Mucize” Mahsun Kırmızıgül’ün dördüncü filmi. Kırmızıgül bu kez 1960′lı yıllarda sefalet içinde yaşayan, darbenin içinde debelenen Türkiye ’nin panoramasına ışık tutacak.
Filmde, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesi anlatılıyor. 1960 ’lı yıllarda darbe döneminde geçen film, Egeli bir öğretmenin (Talat Bulut ’un) Anadolu’nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.
Yorum:
Gerçekten güzel bir film idi. Normalde sinemada Türk filmleri izleyen bir değilim, fragmandan sonra gittim. Yer yer dramın tavan yaptığı sahneler var ve ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz. Komedi de vardı. Oyuncu performansına gelirsek Aziz rolünde Mert Turak çok iyi bir oyunculuk yapmış bu filmde. Türkiye'nin Oscar heykelini hak ediyor. Filme girişte Muallim olan Talat Bulut'un karısının(Sanırım Seda Tosun) oyunculuğu iyi olmamış. Neyse daha da içeri girmeyeyim. Oyunculuklar genel olarak güzeldi. Görücü usulü istemeler falan iyi anlatılmış. Kısacası güzel bir film idi. Türk sinemasına böyle güzel filmler lazım. Bu film sinemada izlenmeli ki Mahsun kazandığıyla daha güzellerini çeksin. Türkiye'de çekilen filmler arasında Güneşi gördüm'den sonra çekilen en iyi filmdi bana göre, en azından dram alanında. Daha fazla lafı uzatmadan diyorum ki... Gidin sinemada izleyin lütfen.

İyi seyirler...http://www.imdb.com/title/tt3138782/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder