8 Aralık 2017 Cuma

Headshot (2016)

Eveet çok çok çok çok uzun bir aradan sonra yeniden sizlerleyim canlar :)

Umarım hepiciğiniz iyisinizdir :)

























Filmimiz Headshot bir Endonezya yapımıdır. Yönetmenler Kimo Stamboel ve Timo Tjahjanto. Senaryo ise yönetmenlerden biri olan Timo Tjahjanto tarafından yazılmış. Başrol ise sizlerinde yakından tanıdığı Iko Uwais. Neden yakından dedim çünkü Merantau, The Raid, Man of Tai Chi, The Raid 2 gibi filmlerle yakından tanıma fırsatı bulduk.

Konusu: Vücudu yara bere içerisinde olan Ismahel gözlerini bir hastanede açar. Ancak hafızasını kaybetmiştir ve kim olduğunu, başına neler geldiğini hatırlayamaz. Ismahel ismini ise kendisini iyileştiren Ailin adındaki genç bir doktor vermiştir. Ismahel iyileşip hafızasını kazanmaya çalışırken bilmediği geçmişi peşini bırakmaz ve Ailin kaçırılır. Ismahel'in tek çaresi hafızasını geri kazanıp geçmişiyle yüzleşmek ve kaçırılan Ailin'i kurtarmaktır.

Yorumum: Film hastanede başlamakta. Ve güzel bir şekilde gitmekte ta ki arabaya baskın yapılana kadar. Yahu insan şunu soruyor bu kadar kolay mı arabaya dalıp şarjörleri bol bol boşaltıp katliam yapmak.Tek bir insana tüm şarjör boşaltılıyor, oha diyorum resmen(bir oyunda adam öldürmek için yine aynısı vardı aklıma o geldi).Hapishanede gardiyanların elinde otomatik silah var ve ateş etmeyi bırak nişan bile almadan ateş ediyorlar ve burası çok saçma idi. Sonra İshmail adama döner bıçağı ile saldırıyor ve koluna geliyor,bununla da kalmadı adam hala koluna bir şey olmamış gibi bıçağı çıkarıp devam etti. Dövüş sahneleri güzeldi diyebilirim. En azından efekt yoktu yani havaya kaldırıp bırakıp tekrar yumruk atma falan gibi :) çünkü bu sahne Kingsman'in yeni filminde vardı. Yani genel olarak güzel bir filmdi. Sıkılmadan izlettirdi kendini. Tek uçuk noktası şarjörü tek bir adama boşaltmaları her seferinde neredeyse.

Aksiyon seviyorsanız ve dövüş sanatları izlemenizi tavsiye ederim.

İyi seyirler...http://www.turkcealtyazi.org/mov/5147214/headshot.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder