23 Ekim 2012 Salı

Criminal Minds 2005-?

Dizinin temel esprisi, "Bir suçluyu yakalamak istiyorsanız onun gibi düşünün" sözünde yatıyor. Quantico'daki Davranış Analizi Ünitesi'nde çalışan ajanlar, suçluların psikolojilerinden, davranış biçimlerinden yola çıkarak suçu çözüyor. 
Yöntem: Davranış psikolojisinin uygulanması, istatistikler, ajanların deneyimleri, 'hızlı hızlı konuşanlar bir şey saklıyordur' önermesinde olduğu gibi çıkarsamalar.


Başrollerini Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Kirsten Vangsness, A.J. Cook'un paylaştığı dizide, her bölüm farklı suç işlemiş kişileri ele almakta bunların nasıl birer kişilik olduğuyla ilgili profil oluşturup ona göre tavır alıyorlar.Her karakterinde farklı yaşamları ve tarzları var.Değişik bir dizi bizim dizilerimiz gibi dandik senaryo ve kurgu'nun aksine iyi düşünülüp yazılıyor her bölüm bu da diziye ayrı bir heyecan katıyor.Bazen kendi başlarına işler geliyor ama genelde suçluları yakamaya çalışıyorlar ki bunun içinde iyi analiz yapılması gerekiyor çünkü herkesin iç dünyası bir birininkinden çok farklı.Kimisi çift kişilikli katiller kimisi içten kötü ama dıştan iyi görünüyorlar.Dediğim gibi farklı kişilikler var dizide ki bu olmasa zaten izlenirlik olmazdı.Ülkemizde izlenirliği bir hayli fazla olan bir dizi bu da ne kadar iyi olduğunun kanıtı aslında.Zaten Fox tv ekranlarından da yayınlanıyor dizi tabii dublaj olarak ama buda zevki azaltan bir faktör bence,izleyecek olanlar orijinal dilinde alt yazılı izlemesi öneriyorum.


İyi Seyirler...İzlenirliği kesinlikle olan bir dizi zaten başladınız mı bence bütün sezonları izlemek isteyeceksiniz özellikle de bu tür dizileri seviyor iseniz...

http://www.imdb.com/title/tt0452046/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder