23 Ekim 2012 Salı

House M.D. 2004-2012

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış biridir.
Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır . Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır.
Ekibinde yer alan doktorlar; onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan da asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur.

Aslında açıklamada da yazdığı gibi insanları önemsemeyen,takıntılı vb. şeyleri olan bir doktordur kendisi.Diğer doktorlar bir teşhis koyarlar fakat bazen işe yaramayabilir ama House çok tartışma yaratacak şeyler yaparak teşhis koyar kimi zaman şansına güvenerek teşhisini söyler ve kimseye aldırmadan ilacını da kendi verir ve pahasına olursa olsun hasta için,zaten iyileştiremezsek ölecekten yola çıkarak başına buyruk işler yapar ve genelde de bu işe yarar,ama kimi zamanda uzaklaştırma tehlikesiyle karşı karşıya kalır ama her defasında da bir şeyler olur ve geri döner.Yalnız tek bir sorunu vardır kendi ameliyatı sırasında yanlış teşhis konulur ve ilacı da tabii yanlış olur ve vicudun dan bir bölgesi işlemez duruma gelir.neyse daha fazla konuşmadan diziye geçelim.


İyi Seyirler...Benim beğendiklerim arasında bu dizi...İzlenirse beğenilir ama izlenmezse de siz bilirsiniz çünkü tıp kelimeleri çok fazla yer almakta ne de olsa tıp alanıyla ilgili bir dizi...

http://www.imdb.com/title/tt0412142/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder